Platform VOER organiseert een tweeluik over (alternatieven voor) het waarderen van erfgoed en ontsluiten van de betekenis van plekken. Deel twee van dit gesprek vindt plaats tijdens de Week van het Lege gebouw. Hoe zou het waarderen van erfgoed in de toekomst tot stand kunnen komen? Zouden we andere beslissingsmethoden en toetsingscriteria moeten toepassen? En wie doen er mee aan de besluitvorming?

> De eerste bijeenkomst van het tweeluik “Kan alles erfgoed zijn?” op 11 mei is volgeboekt. Heb je je niet aangemeld? Geen nood, voor de rondetafel op 20 mei zijn nog voldoende plekken, meld je hieronder aan.

 

Programma Rondetafel ‘Gewogen Erfgoed’
De voormalige NAVO-vliegbasis Soesterberg is onderwerp van het gesprek over de vorming van erfgoedwaarden. Ella Derksen (the Art of Impact) geeft een eigen perspectief op deze discussie: zij heeft de afgelopen 5 jaar kunst en cultuur op Vliegbasis Soesterberg ingezet en realiseerde onder andere de installatie ‘Secret Operation 610’ van Frank Havermans en RAAAF.
Het gesprek wordt geleid door moderator René Boer (Non-Fiction).

> Wanneer: 20 mei, 15:30-17u (inloop: 15u)
> Deelname: gratis
> Aanmelden: via Eventbrite
> Adres: Kampweg 1, 3769 DE Soesterberg (pdf met route)

rondetafel Gewogen Erfgoed 20 mei

Deze rondetafel wordt georganiseerd i.s.m. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en onderzoeksinstituut CLUE+ (Vrije Universiteit Amsterdam). De rondetafel is een vervolg op het gesprek ‘Kan alles erfgoed zijn?’ dat Platform VOER met het Van Eesterenmuseum organiseert op 11 mei.